ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κεραμοσκεπές

Η στέγη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αρχιτεκτονικό και δομικό στοιχείο μιας κατασκευής.

Η εταιρεία K.G Constructions δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση στην ποιότητα, στις τεχνολογίες εφαρμογής και στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες για την ανάδειξη του έργου.

Η επιλογή των υλικών, ο σχεδιασμός, η τοποθέτηση και η προσαρμογή κάθε στέγης στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε κτιρίου είναι για εμάς μια πρόκληση που πάντα ξεπερνά τις υψηλές προδιαγραφές που θέτουμε σε όλες τις κατασκευές μας.

Το κομμάτι των κεραμιδιών το εξασφαλίζουν τα σύγχρονα εργοστάσια με την μεγάλη γκάμα που διαθέτουν. Υπάρχει ποικιλία κεραμιδιών σε χρώματα και τύπους όπως Ρωμαϊκό, Βυζαντινό, Ολλανδικό, Γαλλικό, πλαστικά κεραμίδια, γυάλινα κεραμίδια, ασφαλτικά κεραμίδια, χάλκινα κεραμίδια, κεραμίδια τεχνητής παλαίωσης κατασκευασμένα με τις εκάστοτε προδιαγραφές της κάθε εταιρίας.

Εμείς αναλαμβάνουμε την σωστή επιλογή και τον συνδυασμό αυτών

Ο σχεδιασμός της παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην ανάδειξη όλου του κτιρίου, ενώ η λειτουργικότητα της θα καθορίσει την αντοχή της οικοδομής στο χρόνο και τις φυσικές φθορές.Έχοντας αυτά υπόψη, αποφεύγονται όλα τα πιθανά προβλήματα της στέγης. Άλλωστε η κεραμοσκεπή δεν είναι κάτι που μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο. Χρειάζεται φροντίδα,σωστή κατασκευή και εμπειρία.

Η κατασκευή μια κεραμοσκεπής δεν είναι μια απλή εργασία, ένα έργο τέτοιας δυσκολίας είναι σημαντικό να αναλάβει ένα εξειδικευμένο συνεργείο με πολλά χρόνια εμπειρίας στις κατασκευές κεραμοσκεπών. Στόχος είναι η κεραμοσκεπή να εξασφαλίσει την ασφάλεια που επιθυμείτε από έντονες καιρικές συνθήκες και να διατηρηθεί χωρίς προβλήματα σε βάθος χρόνου. 

Οι κεραμοσκεπές μπορεί να κατασκευαστούν από ένα ή περισσότερα κεκλιμένα επίπεδα προς τις κατακόρυφες παρειές των κτιρίων. Είναι σύνηθες τα κεκλιμένα επίπεδα να εξέχουν από την εξωτερική κατακόρυφη επιφάνεια των περιμετρικών τοίχων και να σχηματίζουν τις καλούμενες κορωνίδες έχοντας στόχο τα νερά τις βροχής να φεύγουν προς το έδαφος και φυσικά μακριά από τους τοίχους των κτιρίων. Τα επίπεδα, τα οποία διαμορφώνουν τη στέγη, τοποθετούνται κατά διάφορους τρόπους, κυρίως όμως ανάλογα με τη μορφή της κατόψεως του κτιρίου.

Ως προς τα υλικά της κεραμοσκεπής μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:

  • Ασφαλτικά

  • Πάνελ κεραμίδια εύκολη λύση που προσφέρει καλή μόνωση.

  • Πύλινα (Ρωμαϊκά ή βυζαντινά ή σουηδικά)

  • Τσιμεντένια

  • Πέτρα

  • Χάλκινα

  • Η κατασκευή μιας κεραμοσκεπής έχει πλήθος πλεονεκτημάτων. Ένα από τα πιο βασικά οφέλη της είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μια κεραμοσκεπή οπού ακολουθεί όλες τις προδιαγραφές και έχει κατασκευαστεί από έμπειρο συνεργείο εξασφαλίζει πολύ καλή μόνωση στο εσωτερικό του κτιρίου. Επακόλουθο αυτού είναι η θερμοκρασία να διατηρείται σε ομαλά επίπεδα. Οι κεραμοσκεπές προσφέρουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην υγρασία ακόμη και σε περιοχές με ιδιαίτερα άσχημες κλιματολογικά συνθήκες.

  • Οι κεραμοσκεπές έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς φθορές. Η σωστή συντήρηση με τυχόν μικρό επισκευές, το οποίο είναι μικρό κόστος λόγω του τρόπου κατασκευής της κεραμοσκεπής, μπορεί να εξασφαλίσει την μακροχρόνια αντοχή της.

  • Εκτός από τα τεχνικά οφέλη οι κεραμοσκεπές ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική. Σε πολλούς παραδοσιακούς οικισμούς η Πολεοδομία επιβάλλει την κατασκευή κεραμοσκεπών. Αλλά και σύγχρονες κατοικίες θέλοντας να αναβαθμίσουν την αρχιτεκτονική του κτιρίου προσθέτουν ακόμα και μετά από χρόνια κεραμοσκεπές.